نماد سایت پایگاه خبری و تحلیلی رشد

جام جهانی فوتبال قطر و تبلیغ اسلام

جام جهانی فوتبال قطر

جام جهانی فوتبال قطر

اخبار مذهبی / خبرگزاری فرانسه در گزارشی با تیتر “جام جهانی ۲۰۲۲: هواداران از آشنایی با اسلام در حاشیه جام جهانی استقبال می کنند”  به این سوژه پرداخت و نوشت:‌ “زوج کانادایی،‌ به صدای اذان مغرب گوش دادند. سپس روی فرش مسجدی در دوحه قطر،‌ روی زمین نشستند. آنها با شگفتی رکوع و سجود نمازگزاران را تماشا کردند. این زوج در حاشیه مسابقات جام جهانی به دیدار مسجد کتارا آمده اند”.

زوج کانادایی در حال بازدید از مسجد آبی قطر



مسجد به سبک معماری عثمانی ساخته شده و دیوارهای خارجی آن به رنگ آبی و فیروزه ای تزیین شده است. به همین دلیل به نام مسجد آبی شناخته می شود.

این برای اولین باری است که جام جهانی در یک کشور عربی و مسلمان برگزار می شود. موسسات دینی دولتی و غیردولتی قطر برای آشنایی مسافران جام جهانی  با اسلام تلاش می کنند.

مسابقات جام جهانی قطر از ۲۹ آبان آغاز شد و تا ۲۷ آذر ۱۴۰۰ ادامه دارد. تنها دو مسابقه رده بندی (مراکش – کرواسی) و فینال (فرانسه – آرژانتین) باقی مانده اند که بازی نخست در روز شنبه و بازی فینال هم یکشنبه آینده برگزار می شوند.

مرکز ” ضیوف قطر” (میهمانان قطر) وابسته به موسسه خیریه داخلی،‌ اداره این مسجد را برعهده دارد. این مرکز دهها نفر از روحانیون و تبلیغ کنندگان اسلام را از مناطق مختلف جهان به اینجا آورده است تا هنگام برگزاری جام جهانی،‌ تماشاگران هموطن خود را با اسلام آشنا کنند.

“دورینل بوبا” ۵۴ ساله اهل کانادا به همراه همسرش برای اولین بار به قطر آمده اند. آنها برای تشویق تیم کشورشان (کانادا)‌ در جام جهانی به مدت ۱۰ روز به خاورمیانه سفر کرده اند. انها می گویند ” دیدار از این مسجد برای یادگیری و آشنایی بیشتر با اسلام است”.

وی در حیاط مسجد و با صدای اهسته گفت:‌ به دلیل تنوع کم در زندگی مان،‌ دارای افکار قبلی علیه فرهنگ اسلامی و افراد مسلمان بودیم.  
او افزود:‌  وقتی اینجا هستی و می بینی مردم مسلمان چگونه فکر می کنند باعث می شود به مردم غیرمسلمان کمک شود نظراتشان را تغییر دهند.

یک راهنمای انگلیسی زبان اصالتا اهل پاکستان،‌ زوج را به گردش در مسجد می برد تا به صورت گسترده آنها را با نماز،‌ اذان،‌ روزه و مراسم حج آشنا کند. 
این اولین دیدار آنها از یک مسجد است.



 در همه جای مسجد راهنمایان به زبان های مختلف برای هواداران جام جهانی درباره اسلام توضیح می دهند.
همسر این مرد کانادایی یعنی کلارا ۵۲ ساله یک پزشک است. او که یک عبای سیاه رنگ بالای لباس های خود پوشیده و حجابی روی سر داشت اما اندکی از موهایش بیرون بود گفت:‌ ما به اینجا امدیم در حالی که برخی افکار را در سر داشتیم و هم اکنون برخی از انها تغییر می کنند. 

او ادامه داد: برای فهم مسائل باید بیایی و با مردم دیدار کنی و با آنها اشنا شوی.

تصحیح افکار غلط

صبح هنگام، زنان هوادار فوتبال، در حالی که عبای طولانی روی شلوار کوتاه خود پوشیده اند به بازدید از این مسجد رفتند. این مسجد در فهرست مکان های توریستی برای گردشگران و هواداران فوتبال قرار دارد.

 خارج از مسجد هم تابلوهای اطلاع رسانی به زبان های مختلف برای آشنایی بازدیدکنندگان با اسلام و پیامبر اسلام نصب شده اند. در کنار این تابلوها،‌ خرما و قهوه برای استقبال از بازدیدکنندگان ارائه می شود.

 “زیاد فاتح” داوطلب سوری که در مسجد برای راهنمایی گردشگران فعالیت می کند گفت: جام جهانی فرصتی برای آشنایی هواداران با اسلام و اصلاح افکار غلط درباره این دین است.

او  ادامه داد:‌ برای مردم بیشتر درباره اخلاق و اهمیت ارتباطات خانوادگی و احترام به همسایه ها و غیرمسلمانان،‌ توضیح می دهیم.

وی افزود:‌ هدف ما این است که با افکار خوبی درباره اسلام،‌ به کشورشان برگردند.
در نزدیکی مسجد،‌ شماری از داوطلبان خانم بر بخش زنان نظارت می کنند.

 نزدیک آنها هم تابلویی است که بر روی آن نوشته شده:‌‌ “درباره قطر از من سوال کن”.

“سمیه” راهنمای فلسطینی هم گفت: “اکثر سوالات درباره حجاب و چند همسری است و اینکه آیا زنان در اسلام،‌ تحت ظلم هستند؟”

قطر هر گونه تبلیغ و نمایش نمادها و پرچم های مربوط به همجنس گرایان در مدت برگزاری جام جهانی را ممنوع کرد و به همین دلیل هم مورد انتقاد شدید برخی کشورهای غربی و سازمان های مدافع حقوق همجنسگرایان قرار گرفت.
 قطر همچنین درباره حقوق کارگران خارجی و زنان هم در این کشور تحت انتقاد است.

در مرکز منطقه گران قیمت “کتارا” در ساحل خلیج فارس،‌ هواداران خارجی فوتبال می توانند از طریق دوربین های واقعیت افزوده (وی آر)‌ به مدت ۵ دقیقه با اسلام آشنا شوند. این فیلم با نزول وحی بر پیامبر اسلام آغاز می شود و داخل کعبه پایان می یابد.



 یک مقام مسوول در وزارت اوقاف قطر که خواست نامش منتشر نشود به خبرگزاری فرانسه گفت:‌ هدف اصلی، تعداد افرادی که مسلمان می شوند نیست بلکه تعداد افرادی است که نظرشان درباره اسلام تغییر کرده است.

تعامل بهتر با مسلمانان

در نزدیکی بازار “سوق واقف” که مقصد اصلی هواداران فوتبال در دوحه است مرکز فرهنگی “شیخ عبدالله بن زید” درهای خود را برای هواداران فوتبال باز می کند. این مرکز تحت نظارت وزارت اوقاف قطر فعالیت می کند.

“خاویر گامیرو” ۲۱ ساله مربی تنیس بعد از اینکه به همراه پدرش از این مرکز بازدید کرد؛ گفت این بازدید به او کمک می کند با مسلمانان تعامل بهتری داشته باشد زیرا “اطلاعات بیشتری درباره اسلام کسب و برخی افکار اشتباه را حذف می کنیم”.

 در منطقه “برل” دوحه که به رستوران ها و قهوه خانه های لوکس مشهور است بر روی تابلوهای بزرگ،‌ سخنان پیامبر اسلام به زبان عربی و انگلیسی نصب شده است. این سخنان درباره اخلاق نیک است.

روی یک تابلو هم نوشته شده “اگر به دنبال خوشوقتی هستی … آن را در اسلام خواهی یافت”. تابلوهای مشابه هم در مراکز خرید لوکس هم دیده می شود.

سخنان پیامبر اسلام به زبان های عربی و انگلیسی در تابلوهای بزرگی برای مسافران جام جهانی نصب شده است – مسجدی در قطر


برخی روحانیون قطری ورود صدها هزار نفر از هواداران فوتبال به کشورشان را فرصتی برای مقابله با اسلام ستیزی و مناسبتی برای اقناع آنها برای گرویدن به اسلام می دانند.

در حالی که در برخی صفحات اینستاگرام از گرویدن صدها نفر از هواداران جام جهانی به اسلام خبر می دهند اما واحد راستی آزمایی خبرها در خبرگزاری فرانسه به این نتیجه رسید این خبرها نادرست هستند.

جوان اهل کرواسی (پیتر لولیچ)‌ گفت: این فرصت خوبی برای اشنایی بیشتر با اسلام است به ویژه که ما در کشور اسلامی هستیم.
این هوادار ۲۱ ساله که پیراهن تیم ملی کشورش را به تن دارد ادامه داد:‌ هیچ کس در طول مسابقات جام جهانی، دین خود را عوض نمی کند.

منبع : عصر ایران

خروج از نسخه موبایل