نماد سایت پایگاه خبری و تحلیلی رشد

رئیس کل بانک مرکزی: الزامی به روحانی‌ بودن ناظر شرعی نیست

بانک مرکزی

بانک مرکزی

اخبار اقتصادی: رئیس کل بانک مرکزی ضمن اعلام تدوین سند راهبردی بانکداری اسلامی گفت: همه می‌توانند عضو کمیته تطبیق بانک‌ها شوند نه فقط روحانی‌ها.
علی صالح آبادی در سی و دومین همایش بانکداری اسلامی گفت: شورای فقهی بانک در طول فعالیت خود سعی کرده تا به بانک مرکزی و سیستم بانکی برای حرکت به سمت بانکداری اسلامی کمک و شبهات بانکی را رفع کند. یکی از موضوعات مورد بحث در شبکه بانکی سود جریمه دیرکرد است که این موضوع باید بصورت سیستمی در بانک‌ها حل شود و گام مهم این است که نظارت‌ها در این زمینه سیستمی باشد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کس در نظام بانکی به اینکه ربا وجود داشته باشد علاقه‌مند نیست، گفت: مصوبات شورای فقهی بانک مرکزی باید در بانک‌ها رعایت شود. در کمیته تطبیق بانک‌ها یک نفر در هر بانک می‌تواند عضو این کمیته باشد که فرد باید گواهی‌نامه بانکداری اسلامی دریافت کند و صلاحیت لازم را داشته باشد. رئیس کل بانک مرکزی افزود: هر فردی در هر رشته‌ای می‌تواند عضو کمیته تطبیق بانک‌ها باشد منوط به اینکه در آزمون‌ها موفق شود و صلاحیت لازم را بدست بیاورد. در این زمینه، یک دوره با حضور ۲۰۰ نفر برگزار شد و اسامی افراد قبول شده در سایت بانک مرکزی قرار دارد.
صالح آبادی ادامه داد: عضو کمیته تطبیق بانک‌ها باید کمک کنند که مقررات بانکداری اسلامی در بانک‌ها اجرایی شود. در هر بانک نه در هر شعبه یک عضو کمیته تطبیق وجود دارد و این عضو فقط روحانی‌ها نیستند بلکه هر فردی می‌تواند عضو این کمیته شود.رئیس کل بانک مرکزی یکی از درخواست‌های جدی بانک مرکزی از موسسه عالی آموزش بانکداری اسلامی را آموزش بانکداری اسلامی اعلام کرد و گفت: سند راهبردی بانکداری اسلامی در نظام بانکی کشور تدوین شده و درحال تهیه است که با این سند، نقشه راه برای اجرای بانکداری اسلامی عملیاتی می‌شود.
بانکداری اسلامی باید سود خود را از تولید و تجارت کسب کند
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی نیز در این همایش با بیان اینکه قراردادهای بانکی باید ساده سازی شوند و بصورت نرم‌افزاری و سیستمی در اختیار بانک‌ها قرار گیرند، تاکید کرد: در این شرایط نظارت در زمینه بانکداری اسلامی تقویت خواهد شد.غلامرضا مصباحی مقدم با اشاره به ۵ اصول بنیادی بانکداری گفت: عاقلانه بودن همه روابط و مناسبات اولین اصل است. در بانکداری اسلامی، عدالت اقتضا می‌کند تا در تامین مالی، متناسب با ظرفیت و استعداد متقاضیان و میزان کمکی که به اشتغال و تولید دارند مساعدت و از رانت و تبعیض هم دوری شود.وی سازگاری همه رفتارها در نظام بانکی با اخلاق اسلامی و داشتن اهداف اجتماعی را از دیگر اصول بانکداری اسلامی دانست.مصباحی مقدم تصریح کرد: چهارمین اصل، رابطه تنگاتنگ بانک و بازار واقعی کالا و خدمات است. در بانکداری ربوی بازار پول مستقل از بازار کالا و خدمات عمل می‌کند درحالی که بانکداری اسلامی باید سود خود را از تولید و تجارت کسب کند.
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه حاکمیت شریعت در همه معاملات بانکی اصل پنجم بانکداری اسلامی است گفت: در بانکداری بدون ربا ادعای اجرایی شدن همه اصول و اهداف بانکداری اسلامی وجود ندارد و به دنبال حذف ربا هستند. در واقع به جای عقد قرض با بهره که مبنای تمام عملیات بانکداری ربوی است عقد قرض به دونوع حساب پس انداز و جاری اختصاص پیدا می‌کند و صاحبان حساب انتظار سودی از سپرده‌ها ندارند.رئیس شورای فقهی بانک مرکزی یکی از مصوبات شورای فقهی بانک مرکزی را امهال مطالبات اعلام کرد و گفت: آیین نامه و دستورالعمل امهال مطالبات در برخی بانک‌ها اجرا نشده است که باید اصلاح شود.مصباحی مقدم با بیان اینکه قراردادهای بانکی باید ساده سازی شوند و بصورت نرم‌افزاری و سیستمی در اختیار بانک‌ها قرار گیرند، تاکید کرد: در این شرایط نظارت در زمینه بانکداری اسلامی تقویت خواهد شد. وی افزود: نظارت شرعی در بانک‌ها به معنی دخالت در امور بانکی نیست.

خروج از نسخه موبایل