نماد سایت پایگاه خبری و تحلیلی رشد

رونمایی از نقشه راه تامین مالی زنجیره‌ای در بخش کشاورزی

کشاورزی کشاورزی مدرن

کشاورزی کشاورزی مدرن

اخبار اقتصادی / وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه دولت برای کشت قراردادی در سطح ۲ میلیون هکتار در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، گفت: برای تامین نهاده‌های این ۲ میلیون هکتار به ۳۸ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
سیدجواد ساداتی نژاد در مراسم رونمایی از نقشه راه تامین مالی زنجیره‌ای در بخش کشاورزی با تاکید بر کشاورزی قراردادی، گفت: مدت زیادی نیست که با بانک‌ها ارتباط دارم اما می‌دانم که بانک‌ها خیلی پول و تسهیلات نمی‌دهند اما در ظرف ۲۴ ساعت ۱۵ هزار میلیارد تومان پول بابت خرید تضمینی گندم پرداخت شد که این یک مقدار عجیب است.
وی افزود: در بخش کشاورزی نیازمند رشد هستیم که لازمه آن یک حکمرانی خوب است و یکی از اصول حکمرانی خوب پیاده‌سازی الگوی کشت است. آب یک کالای استراتژیک است و در قوانین برنامه دوم تا ششم همواره بر پیاده‌سازی الگوی کشت تاکید شده است اما همچنان بسیاری از محصولات صادراتی کشور محصولات آب بر است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر الگوی کشت و تولید محصولات استراتژیک به جای محصولات آب‌بر، گفت: یکی از ابزارهای تحقق الگوی کشت کشت قردادی است زیرا این هدف با دستور به نتیجه نمی‌رسد. در این باره یکی از این ابزارها حوزه قیمت‌گذاری بود و مجلس سازوکاری را در نظر گرفت تا به این واسطه مرغوبیت محصول را هم افزایش دهیم. موضوع دیگر حمایت از کشاورز است و کشاورزی قراردادی عملاٌ به دنبال آن است که این چالش برطرف شود و حکمرانی خوب در کشاورزی محقق شود که نقطه محوری این امر نیز شبکه بانکی است.
وی با بیان اینکه این اقدام موجب امنیت غذایی و خودکفایی می‌شود، افزود: این امنیت غذایی نگاهی امیدوارکننده است که ازسوی بانک مرکزی و شبکه بانکی به آیندگان و مردم کشور ارائه می‌شود و نقش شبکه بانکی در آن بی‌بدیل است و تقاضای من از مدیران شبکه بانکی آن است که برای امری مهم که به صلاح نسل آینده کشور است حداکثر تلاش خود را بکار گیرند تا کشاورزی ما به سمت هرچه اقتصادی‌تر شدن حرکت کند.
ساداتی نژاد با بیان اینکه درحال حاضر بانک مرکزی گام اصلی و مهم را برداشته است، گفت: این بانک نقشه راه لازم را تدوین کرده است و درحال حاضر این طرح در اختیار شبکه بانکی است که پای کار باشد.
وی با اشاره به شروع زراعی از ۱۵ شهریور ماه، تصریح کرد: برای خودکفایی گندم سه کار تعریف کردیم که اول قیمت محصولات کشاورزی اصلاح شد و دوم کود را با ۴۵ درصد قیمت کمتر به کشاورز تحویل دادیم زیرا به‌دلیل کاهش شدید تزریق کود به زمین‌ها بهره‌وری و برداشت محصول کاهش یافت.
ساداتی نژاد ادامه داد: سومین کاری که برای خودکفایی گندم انجام می‌دهیم کشاورزی قراردادی است که در سال گذشته برای ۲۵۰ هزار هکتار زمین انجام شد. همچنین برای برنج ۴۵ هزار هکتار کشت قراردادی انجام دادیم ولی امسال سطح زیر کشت قراردادی را به ۲ میلیون هکتار افزایش خواهیم داد و این نیازمند ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است.
وی گفت: ۳۸ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان از ۱۵ شهریور برای کشت قراردادی باید اختصاص بدهیم تا کود، بذر و سم مورد نیاز کشاورز تامین شود.وزیر جهاد کشاورزی افزود: اگر این کار انجام شود دیگر مازاد محصول نخواهیم داشت چون از ابتدا مشتری محصول مشخص است و با این کار امنیتی بالاتر از این برای کشاورز نمی‌توان متصور شد.
وی در حوزه تولید گندم با تاکید بر اینکه هیچ وقت نباید تولید گندم به زیر سطح خودکفایی برسد، گفت: امیدواریم امسال ۷٫۵ میلیون تن گندم تولید کنیم و این رقم در سال آینده به ۹ میلیون تن افزایش یابد؛ باوجود تداوم خشکسالی میزان تولید گندم را از ۴٫۵ میلیون تن به ۷٫۵ میلیون تن رساندیم و این نشان می‌دهد می‌توانیم نوسانات آبی را مدیریت کنیم.
هدف بانک مرکزی هدایت اعتبار به سمت تولید کشاورزی است
رئیس کل بانک مرکزی نیز در این مراسم بیان اینکه توسعه کشاورزی قراردادی نیازمند تعامل فرابخشی است، گفت: اقدامات بانک مرکزی در تامین مالی زنجیره‌ای هم در بخش تولید و هم در بخش کشاورزی در جهت هدایت صحیح و هدفمند اعتبارات بانکی است.
علی صالح آبادی با تاکید بر کشاورزی قراردادی با تمجید از این اقدام، گفت: با این روش اتفاق خوبی که می‌افتد این است که از یک نظام سنتی به یک نظام مدرن حرکت می‌کنیم.وی افزود: از نظر ما خیلی مهم است که این تامین مالی برای بخش خصوصی است، زیرا بخش کشاورزی یکی از خصوصی‌ترین بخش‌های اقتصاد کشور است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه از نگاه بانک مرکزی و سیستم بانکی نتیجه تامین مالی زنجیره‌ای بخش کشاورزی در قالب کشت قراردادی، تامین مالی هدفمند است که این یک دستاورد مهم برای بخش نظام بانکی و بخش کشاورزی است.
وی با تاکید بر اینکه اجرای این کار نیازمند برنامه‌ریزی و همکاری بین دستگاهی است، گفت: یکی از مباحث مهم آموزش است. آموزش بسیار مهم است و پیشنهاد من این است که در حوزه بانکداری آموزش لازم را انجام دهند و ما هم باید جزوه، فیلم و دوره آموزشی داشته باشیم و شرکت‌های موفق هم تجربیات خودشان را در این دوره‌ها ارائه کنند. وزارت جهاد کشاورزی هم حتما به بحث آموزش هم توجه دارد.
صالح آبادی افزود: یک‌سری زیرساخت‌های قانونی برای تکمیل این کار نیاز است که با همکاری دستگاه‌ها قوانین مورد نیاز آن باید تدوین شود. وی با بیان اینکه موفقیت کشت قراردادی نیازمند تعامل فرابخشی است، تصریح کرد: برای توسعه کشاورزی قراردادی، قائم مقام بانک مرکزی موضورع را در حوزه نظام بانکی دنبال خواهند کرد.
صالح آبادی گفت: اقدامات بانک مرکزی در تامین مالی زنجیره‌ای هم در بخش تولید و هم در بخش کشاورزی در جهت هدایت صحیح و هدفمند اعتبارات بانکی است.
امسال ۲۰ درصد‌ تسهیلات بانکی باید در قالب تامین مالی زنجیره‌ای پرداخت شود
همچنین معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه پرداخت ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب تامین مالی زنجیره‌ای تولید از بهمن پارسال در بخش صنعت انجام شده است، گفت: براساس مصوبه دولت امسال باید ۲۰ درصد از کل تسهیلات در قالب سرمایه در گردش پرداخت شود.
مهدی نیازی با بیان اینکه اجرای الگوی کشت قراردادی و تامین مالی زنجیره‌ای تولید موجب اثربخشی اعطای تسهیلات بانکی خواهد شد، گفت: قبل از اجرای الگوی کشن در حوزه صنعت اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) اجرایی شد اما از سال گذشته و پس از ابلاغ چند مصوبه ازسوی دولت وزارت صمت باتوجه به نیاز شدید بنگاه‌ها به تامین مالی در این حوزه ورود کرد.
وی افزود: در همین راستا با ۱۲ بانک تفاهم‌نامه همکاری امضا شد و امسال هم با ۵ بانک دیگر تفاهم‌نامه تامین مالی زنجیره‌ای تولید امضا می‌شود. براساس این تفاهم‌نامه و مقررات مرتبط با آن تامین مالی مبتنی بر فاکتور الکترونیک که زیرساخت‌های آن در سامانه جامع تجارت فراهم شده است، انجام می‌شود.

خروج از نسخه موبایل