تصویب اساسنامه مدرسه مجازی

پایگاه خبری و تحلیلی رشد ( roshdnews.ir) اساسنامه مدرسه مجازی تصویب شد/ ممنوعیت توسعه مدارس آموزش از راه دور، بزرگسالان و ایثارگران
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اعلام این خبر گفت: از مزیتهای اساسنامه مدرسه مجازی کاهش تنوع مدارس است به طوری که مدارس آموزش از راه دور، بزرگسال دولتی، غیردولتی و ایثارگران موظفند ظرف مدت سه سال پس از ابلاغ این اساسنامه، شرایط خود را مطابق با مفاد این اساسنامه، برای تبدیل به مدرسه مجازی فراهم کنند.
به گزارش ایسنا، محمود امانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به یک و هزار و پنجاه هشتمین جلسه این شورا، اظهار کرد: به استناد بندهای ۴ و ۷ راهبرد کلان و راهکارهای ۳-۵ و ۲-۱۷ و۴-۱۷ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و در اجرای مصوبه جلسه ۱۰۲۵ شورایعالی آموزش و پرورش و در راستای توسعه، نهادینه کردن عدالت آموزشی و تربیتی، ارتقاء کیفیت تعلیم و تربیت با بهرهمندی هوشمندانه از فناوریهای نوین مبتنی بر نظام معیار اسلامی و با تأکید بر اصل اولویت آموزشهای حضوری در مدارس، اساسنامه مدرسه مجازی به تصویب رسید.
امانی اضافه کرد: این اساسنامه در ۱۶ ماده و ۶ تبصره تدوین شده است که پس از تایید کمیسیون اساسنامه ها و مقررات تحصیلی شورای عالی و چندین جلسه بحث و بررسی در صحن علنی شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسیده است.
وی افزود: مدرسه مجازی نیز با رویکرد انعطافپذیری در زمان و مکان، تنوعبخشی به محیطهای یادگیری و شیوههای نوین آموزشی، فناورانه محور بودن، شخصیسازی آموزش، ارتباط تعاملی، دسترسی برابر و آسان به صورت غیرحضوری (مجازی و ترکیبی) در بستر شبکههای مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش تأسیس/ راهاندازی میشود.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اهداف این اساسنامه گفت: افزایش نرخ پوشش تحصیلی دانشآموزان با اولویت بازماندگان از تحصیل، در راستای تحقق عدالت آموزشی تربیتی و ایجاد فرصتهای برابر آموزشی با بهرهبرداری و استفاده هوشمندانه از فناوریهای نوین، در راستای تسهیل فرایند آموزش، یادگیری و ارتقاء آن از جمله اهداف این اساسنامه است.
وی اظهار کرد: نظام آموزشی این مدارس، مطابق با نظامهای آموزشی مورد تأیید جمهوری اسلامی ایران میباشد و برنامههای درسی و تربیتی آن با توجه به شرایط و اقتضائات مدرسه مجازی متناسب سازی و به تأیید سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی خواهد رسید.
امانی افزود: اشتغال نیروی انسانی در این مدارس، با تأکید بر صلاحیتهای حرفهای، تخصصی و توانمندیهای فناورانه و براساس قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی خواهد بود.
وی با اشاره به نحوه ارائه خدمات آموزشی، پرورشی، مشاورهای و ارتقای مهارتهای اجتماعی در این مدارس ابراز کرد: خدمات آموزشی، پرورشی، مشاورهای و ارتقای مهارتهای اجتماعی در این مدارس به صورت مجازی و ترکیبی با رعایت قوانین و مقررات مربوط و با استفاده از ابزار و امکانات آموزش الکترونیکی، با بهرهگیری از رویکردهای جهانی از قبیل یادگیری ترکیبی و یادگیری شخصیسازی شده ارائه میشود.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد: مدارس آموزش از راه دور، بزرگسال دولتی، غیردولتی و ایثارگران موظفند ظرف مدت سه سال پس از ابلاغ این اساسنامه، شرایط خود را مطابق با مفاد این اساسنامه، برای تبدیل به مدرسه مجازی فراهم کنند.
وی بیان کرد: وزارت آموزش و پرورش موظف است از زمان ابلاغ این اساسنامه، از ایجاد و توسعه مدارس آموزش از راه دور، بزرگسالان(دولتی و غیردولتی) و ایثارگران خودداری کند.
امانی در ادامه گفت: شیوهنامه اجرایی این اساسنامه مشتمل بر شرایط ایجاد/ تأسیس و راه اندازی، ساختار سازمانی و مدیریتی مدرسه (نقش مدیر، تیم محتوایی، تیم پشتیبانی فنی، ارزیابی یادگیری، خدمات مشاوره و پشتیبانی روانی) و سایر موارد مربوط، حداکثر ۳ ماه پس از ابلاغ این اساسنامه توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و به تصویب کمیسیون معین شورایعالی آموزش و پرورش خواهد رسید.
یادآور می شود این اساسنامه پس از تایید رئیس جمهور و رئیس شورای عالی آموزش وپرورش برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد.