سالروز شهادت آیت‌الله مطهری و روز معلم

معلم روز معلم هفته معلم

پایگاه خبری و تحلیلی رشد ( roshdnews.ir ) سالروز شهادت آیت‌الله مطهری و روز معلم
امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ خورشیدی برابر با ۴ ذی القعده ۱۴۴۶ هجری و ۲ می ۲۰۲۵ میلادی مبداء مناسبات، اتفاقات و حوادث تاریخی مختلف است.

امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبت‌ها و اتفاقات تاریخی این روز می‌پردازیم.

مرتضی در سال ۱۲۹۹ در خانواده‌ای روحانی در شهرستان فریمان از توابع استان خراسان متولد شد. دروس ابتدایی را در مکتب و نزد پدر فرا گرفت و در ۱۲ سالگی وارد حوزه علمیه مشهد شد. در ۱۵ سالگی در قیام مردمی مسجد گوهرشاد مشهد در تیر ۱۳۱۴ حضور داشت و این حادثه، نقش عمیقی در شکل‌گیری تفکرش علیه نظام طاغوتی پهلوی بر جای گذاشت.

مطهری در سال ۱۳۱۵ برای ادامه تحصیلات حوزوی وارد حوزه علمیه قم شد. وی در آنجا از محضر استادان بزرگواری چون آیات عظام سید حسین بروجردی، سید محمدتقی خوانساری، امام خمینی، علامه طباطبایی، سید محمد حجت کوه‌کمره‌ای، سید محمد محقق داماد، میرزا مهدی آشتیانی، شیخ مهدی مازندرانی و میرزا علی آقا شیرازی بهره‌های وافر برد و به مقام اجتهاد نائل شد.

ایشان پس از مدتی به تهران مهاجرت کرد و به تدریس در دانشگاه اشتغال ورزید. استاد مطهری پلی میان حوزه و دانشگاه برقرار کرد و جوانان دانشجو را از غلتیدن به دام‌های الحاد و التقاط آگاهی بخشید. وی در قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ نقش مؤثر و روشنگری داشت و به همراه تعدادی از علما و روشنفکران دستگیر و زندانی شد.

استاد مطهری پس از آزادی از زندان، نظر به قطع ارتباط مردم با امام خمینی به خاطر تبعید معظم‌له به ترکیه و عراق، مسؤولیت عظیم نمایندگی حضرت امام در میان اقشار جامعه را برعهده گرفت و در این راستا در رأس شورایی جهت نظارت بر حفظ خط فکری “هیئت‌های مؤتلفه” از سوی امام خمینی تعیین شد.

استاد شهید دکتر مطهری
استاد شهید دکتر مطهری

ایشان چه پیش از پیروزی انقلاب و چه پس از آن، به عنوان یکی از چهره‌های برجسته علمی، مذهبی و سیاسی در پیروزی انقلاب و استقرار حکومت اسلامی نقش بسزایی داشت و یکی از بنیان‌گذاران اصلی راه‌پیمایی‌های سراسری مردم علیه نظام طاغوتی پهلوی محسوب می‌شد.

او حدود یک ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به همراه برخی از نیروهای انقلاب توسط امام خمینی(ره) به عضویت شورای انقلاب اسلامی منصوب شد و یکی از تصمیم‌گیرندگان و سیاستگزاران اصلی شد.

این مجاهد بزرگ در پایان یکی از جلساتش در محله فخرآباد تهران در تاریکی شب در یکی از کوچه‌های خلوت و تاریک این منطقه مورد سوءقصد یکی از اعضای گروهک فرقان قرار گرفت و به لقاءاللَّه پیوست و پس از تشییع باشکوه در تهران و قم، در جوار حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.

از استاد شهید مرتضی مطهری حدود ۸۰ کتاب ارزنده به جا مانده که امام خمینی(ره) را به حفظ و پاسداشت آنها سفارش کردند. ایشان بیان کردند: «به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه می‌کنم که کتاب‌های این استاد عزیز را نگذارند با دسیسه‌های غیراسلامی فراموش شود.»

استاد شهید مرتضی مطهری
استاد شهید مرتضی مطهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *