شیر پرچرب و افزایش خطر بیماری‌های قلبی

شیر

پایگاه خبری و تحلیلی رشد ( roshdnews.ir ) مطالعه محققان نروژی: شیر پرچرب می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد
مطالعه‌ای که پژوهشگران نروژی سال‌ها مشغول کار روی آن بوده‌اند، بالاخره نشان داده است مصرف شیر پرچرب یا کم‌چرب چه تأثیری بر سلامت قلب دارد و کدام‌یک انتخاب ایمن‌تری است.

به‌گزارش ایندیپندنت، پژوهشگران با بررسی داده‌های سلامت بیش از ۷۰ هزار نروژی متوجه شده‌اند که میزان چربی موجود در شیر می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی را تحت تأثیر قرار دهد. این تحقیق که نتایج آن در نشریه علمی The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده، بر اساس داده‌های سه مرحله غربالگری سلامت قلب و عروق بین سال‌های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۸ انجام گرفته است.

در این مطالعه، داده‌های ۷۳ هزار و ۸۶۰ فرد نروژی با میانگین سنی ۴۱ سال، در طول ۳۳ سال بررسی شده است. در این بازه زمانی، ۲۶ هزار و ۳۹۳ نفر جان خود را از دست دادند که ۸ هزار و ۵۹۰ مورد از مرگ‌ها به دلیل بیماری‌های قلبی عروقی بود. بررسی‌های بیشتر دانشمندان نشان داد افرادی که شیر پرچرب مصرف می‌کردند، نسبت به کسانی که شیر کم‌چرب می‌نوشیدند، با خطر مرگ بالاتری مواجه بوده‌اند.

در دهه ۱۹۷۰ نروژ اغلب مردم شیر‌ پرچرب می‌نوشیدند، اما از دهه ۱۹۸۰ به بعد مصرف شیر کم‌چرب بیشتر شد. دانشمندان می‌گویند همین تغییر امکان بررسی اثرات بلندمدت این دو نوع شیر را فراهم کرده است.

افزایش خطر مرگ با مصرف شیر پرچرب

در این تحقیق افرادی که بیشترین میزان شیر را می‌نوشیدند، ۲۲ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ کلی و ۱۲ درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار داشتند. بااین‌حال، تجزیه و تحلیل‌های دقیق‌تر مشخص کرد که این افزایش خطر، بیشتر به مصرف شیر پرچرب مربوط می‌شود.

با مقایسه مستقیم مصرف شیر‌ پرچرب و کم‌چرب پژوهشگران نشان دادند که نوشیدن شیر کم‌چرب نسبت به شیر پرچرب، با کاهش ۱۱ درصدی خطر مرگ کلی و کاهش ۷ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی همراه بوده است. حتی پس از حذف موارد مربوط به مرگ زودهنگام یا افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، این رابطه همچنان پایدار بوده است.

البته محققان اشاره کردند که بیشتر مصرف‌کنندگان شیر‌ کم‌چرب زنان، افراد دارای تحصیلات بالاتر و غیرسیگاری بودند، درحالی‌که مصرف‌کنندگان شیر‌ پرچرب را بیشتر افراد سیگاری تشکیل می‌دادند.

نویسندگان مطالعه نتیجه‌گیری کرده‌اند:

«ارتباط مصرف شیر با بیماری‌های قلبی و مرگ کلی به نوع شیر بستگی دارد؛ به طوری که برای شیر پرچرب ارتباط مثبت، و برای شیر کم‌چرب ارتباط معکوس ملایمی با مرگ ناشی از بیماری ایسکمیک قلب و مرگ کلی مشاهده شده است.»

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *