غلات صبحانه و بیماریهای قلبی کودکان

پایگاه خبری و تحلیلی رشد ( roshdnews.ir) غلات صبحانه و بیماریهای قلبی کودکان
محققان با بررسی ۱۲۰۰ نوع غلات صبحانه آماده مصرف، از افزایش میزان قند، چربی و سدیم و کاهش پروتئین و فیبر خبر میدهند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ غلات صبحانه یکی از خوراکیهای محبوب در میان کودکان و حتی بزرگترهاست، اما شاید انتخاب سالمی برای شروع روز نباشد.
مطالعهای جدید نشان میدهد که غلات صبحانه آماده مصرف، بهویژه آنهایی که برای کودکان عرضه میشوند، حاوی مقادیر روبهافزایشی از چربی، سدیم و قند هستند.
محققان در این پژوهش، ۱۲۰۰ نوع غلات صبحانهای را که بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ در ایالات متحده به بازار عرضه شدهاند، بررسی کردند.
بر اساس نتایج بهدستآمده، میزان چربی کل در هر وعده مصرفی حدود ۳۴ درصد افزایش داشته است.
محتوای سدیم نیز ۳۲ درصد و میزان قند نزدیک به ۱۱ درصد بیشتر شده است.
پژوهشگران هشدار دادهاند که میزان قند افزوده در تنها یک وعده از این غلات، اغلب بیش از ۴۵ درصد از حد مجاز توصیهشده روزانه توسط انجمن قلب آمریکا برای کودکان را شامل میشود.
در مقابل، مواد مغذی مفیدی مانند پروتئین و فیبر در سال ۲۰۲۳ کاهش چشمگیری داشتهاند.
نویسندگان این مقاله معتقدند این یافتهها نشان میدهد که تولیدکنندگان، طعم را به ارزش تغذیهای ترجیح دادهاند و این موضوع میتواند به چاقی کودکان و خطرات بلندمدت برای سلامت قلب و عروق منجر شود.