چند ماده غذایی که باید در مصرف آنها احتیاط کرد

مقالات تغذیه و سلامت / بسیاری از مواد غذایی و حتی میوهها و سبزیجات اگرچه سالم هستند اما رعایت نکردن برخی اصول ساده اما مهم در مصرف آنها، میتواند سلامت افراد را به طور جدی تهدید کند.
متخصصان به برخی از رایجترین مواد غذایی که میبایست در مصرف آنها احتیاط کرد، اشاره کردهاند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
هسته گیلاس سرشار از اسید پروسیک است که به نام سیانید نیز شناخته میشود؛ این ماده سمی است. اما اگر به طور تصادفی یکی از این هستهها را قورت دادید، نیازی به ترسیدن نیست چون به راحتی دفع میشوند. اما باید کاملا از گاز زدن و خوردن این هستهها خودداری کنید.
سنجد حاوی لکتین و سیانید است که ممکن است باعث ایجاد بیماری شود. برای تقویت سیستم ایمنی و درمان علائم مربوط به سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا یبوست میتوانید سنجد مصرف کنید. اما خوردن نوع نارس، پوست یا برگهای سنجد ممکن است باعث تهوع، استفراغ و اسهال شود.
هنگامی که جوز هندی را به مقدار اندک به محصولات پختهشده اضافه میکنید، طعم دلپذیری دارد. اما خوردن آن با قاشق، میتواند مشکلات بزرگی ایجاد کند. حتی کمتر از دو قاشق چایخوری جوز هندی میتواند برای بدن شما سمی باشد زیرا میریستیسین موجود در آن باعث توهم، خوابآلودگی، سرگیجه، گیجی و تشنج میشود.
خوردن ساقه ریواس اشکالی ندارد، اما برگ آن را حتما جدا کنید. برگهای ریواس حاوی اسید اگزالیک است که به کلسیم متصل میشود و جذب آن را برای بدن سختتر میکند. پس استخوانهای شما نمیتوانند آنطور که باید رشد کنند؛ ضمن این که شما در معرض خطر سنگ کلیه، لختهشدن خون، استفراغ، اسهال و حتی کما قرار میگیرید.
این بادام سرشار از آمیگدالین است؛ ترکیبی که ممکن است باعث گرفتگی عضلات، حالت تهوع و اسهال شود. هر دو نوع بادام – تلخ و شیرین – دارای آمیگدالین هستند؛ یعنی یک ترکیب شیمیایی که میتواند به سیانید تبدیل شود؛ اما بادام تلخ بالاترین میزان از آن را در خود جای داده است.