نماد سایت پایگاه خبری و تحلیلی رشد

نکات کاربردی برای استفاده بهتر از گوشی اندرویدی

گوشی اندروید

اندروید یک سیستم‌عامل بسیار قدرتمند و نوآورانه بوده که در بسیاری موارد جلوتر از رقیب اصلی خود یعنی iOS قرار گرفته است. با این حال رابط کاربری این سیستم‌عامل پیچیده و گسترده برای کاربرانی که فقط می‌خواهند پیامک ارسال کنند و تماس بگیرند و به برنامه‌های خود سر بزنند، ساده است.

تنظیمات و ابزار‌های مناسب کاربران حرفه‌ای در لایه پنهان رابط کاربری است شما فقط باید بدانید در چه بخشی باید دنبال آن‌ها بگردید. در ادامه به ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی از سیستم‌عامل اندروید پرداخته می‌شود که کاربران کمتر به آن توجه می‌کنند.

۱- برنامه‌هایی را که نیاز ندارید حذف کنید

بیشتر گوشی‌های اندرویدی میزبان تعداد زیادی برنامه‌های از قبل نصب شده هستند. کاربران از بیشتر این برنامه‌ها همانند نقشه‌ها، ایمیل و مرورگر استفاده می‌کنند، ولی بدون شک هستند برنامه‌هایی که به آن‌ها نیاز ندارید.

به عنوان مثال ممکن است در طول عمر یک گوشی یک‌بار هم برنامه پادکست را باز نکنید. معمولاً سازندگان گوشی هوشمند مجموعه‌ای از برنامه‌های خود را روی گوشی نصب می‌کنند که شاید شما هرگز به آن‌ها نیاز نداشته باشید.

اگر می‌خواهید از دست این قبیل برنامه‌ها خلاص شوید کافی است آیکون آن برنامه را به مدت طولانی لمس کنید و در منوی باز شده گزینه اطلاعات یا Info را انتخاب کنید تا به صفحه جزئیات آن بروید و برنامه را حذف کنید.

متاسفانه برخی برنامه‌ها (رسمی و پیش‌فرض) داخل هر گوشی نصب شده‌اند که شما اجازه حذف آن‌ها را ندارید. برای مثال، اگر شما فقط از فایرفاکس به‌عنوان مرورگر وب خود استفاده کنید معمولاً قادر نخواهید بود مرورگر کروم را از گوشی خود حذف کنید.

شما می‌توانید این قبیل برنامه‌ها را از کار بیندازید یا غیرفعال کنید تا آیکون آن‌ها از فهرست برنامه‌های شما حذف و منابع مصرفی توسط آن‌ها نیز آزاد شود. این کار حداقل سودی که دارد هم حجم آپدیت‌های آتی را کم و هم فضای اشغال شده حافظه رم دستگاه شما توسط آن نرم‌افزار‌ها را آزاد می‌کند.

۲- از قابلیت‌های Digital Wellbeing استفاده کنید

بیدار ماندن در تمام طول شب و کار کردن با گوشی ایده جالبی نیست. در این مواقع می‌توانید از حالت زمان خواب (Bedtime) ابزار سلامت دیجیتال اندروید استفاده کنید که نه تنها گوشی شما را در یک زمان مشخص خاموش می‌کند بلکه صفحه نمایش را به سیاه و سفید تغییر می‌دهد تا شما را مجبور به خوابیدن کند.

یکی دیگر از ویژگی‌های دیگر ابزار سلامت دیجیتال حالت Focus است که در آن نوتیفیکیشن‌های برنامه‌ها خاموش می‌شوند. در برخی از گوشی‌های هوشمند مانند گوشی‌های پیکسل و موتورولا وقتی آن‌ها را به صورت برعکس روی میز یا زمین قرار می‌دهید حالت «مزاحم نشوید» به صورت خودکار روشن می‌شود. این کار به عنوان راهی سریع و آسان برای رهایی از پیام‌ها و نوتیفیکیشن‌ها در هنگام خواب محسوب می‌شود.

۳- گوشی خود را به برنامه Your Phone ویندوز متصل کنید

بیشتر کاربران از گوشی آیفون در کنار کامپیوتر‌های رومیزی مک یا مک‌بوک‌های اپل بهره و از هماهنگی فوق‌العاده‌ دستگاه‌ها در اکوسیستم اپل لذت می‌برند. در این میان یک خلاء بزرگ تا پیش از این برای سیستم عامل ویندوز احساس می‌شد که مایکروسافت با عرضه برنامه Your Phone در ویندوز ۱۰ سعی کرد تا این فقدان را رفع کند و ارتباط کاربران اندروید با ویندوز را بهبود ببخشد.

اگر به‌دنبال هماهنگی گوشی اندرویدی با رایانه خود هستید سریعاً دست به کار شوید و پس از اجرای برنامه Your Phone به بخش setting app بروید و گزینه Add a Phone را انتخاب و گوشی خود را به این برنامه اضافه کنید.

پس از انجام این کار شما قادر به برقراری تماس، ارسال متن و مشاهده عکس‌های گالری گوشی خود روی کامپیوتر شخصی هستید. البته امکانات این برنامه رو به توسعه است و برخی از گوشی‌های سامسونگ و Surface Dou امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند به‌طوری‌که امکان اجرای برنامه‌های اندرویدی را روی رایانه رومیزی خود در برنامه Your Phone میسر می‌کنند.

۴- قسمت تنظیمات سریع را بهینه کنید

قسمت تنظیمات سریع یا همان Quick Settings برخی از تنظیمات کاربردی و پراستفاده را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بهتر است با بهینه کردن این قسمت تنظیمات کاربردی‌تر را که به آن‌ها نیاز بیشتری دارید دم دست قرار دهید.

برای این‌کار هنگامی که تنطیمات سریع را باز کرده‌اید روی آیکون مداد ضربه بزنید تا بتوانید از ابزار‌های مفیدتر مانند Focus mode و Dark mode استفاده کنید.

۵- از قابلیت نصب از راه دور برنامه‌ها استفاده کنید

این یکی از جالب‌ترین قابلیت‌های اندروید نسبت به iOS این است که لازم نیست برای نصب یک برنامه یا بازی گوشی خود را در دست داشته باشید. برای این‌کار کافی است در مرورگر وب خود به فروشگاه گوگل‌پلی بروید و آنجا قادر هستید هر برنامه یا بازی را که دوست داشتید از راه دور نصب کنید.

البته برای این‌کار باید وارد حساب کاربری گوگل خود شوید. همچنین اگر حساب کاربری شما به چند دستگاه اندرویدی متصل است، می‌توانید انتخاب کنید که یک برنامه روی کدام دستگاه متصل به حساب شما نصب شود. با استفاده از این قابلیت دیگر لازم نیست که برای نصب یک برنامه گوشی خود را در دست بگیرید.

۶- برنامه‌ها را از منابع دیگر دانلود و نصب کنید

یکی از ویژگی‌های سیستم‌عامل اندروید نسبت به iOS این است که در زمینه استفاده از فروشگاه برنامه این شرکت محدود نمی‌شوید. اگرچه بیشتر کاربران هر برنامه‌ای را که بدان نیاز داشته باشند در فروشگاه Google Play پیدا می‌کنند.

ولی اگر شما به برنامه‌ای نیاز دارید که در این فروشگاه موجود نیست می‌توانید به راحتی به فروشگاه برنامه سایر شرکت‌ها مثل آمازون یا حتی کافه بازار بروید. حتی می‌توانید فایل نصبی آن برنامه را دانلود و به عنوان APK نصب کنید.

البته توجه داشته باشید که این ویژگی همان‌قدر که دست شما را برای نصب هر برنامه‌ای باز می‌گذارد می‌تواند خطرناک نیز باشد. پس ابتدا کاملاً مطمئن شوید که برنامه را از منبع معتبری دریافت می‌کنید. در نظر داشته باشید که فروشگاه‌های اپلیکیشن‌ها اولین منبع انتشار بدافزار‌های اندرویدی به حساب می‌آیند.

۷- یک برنامه لانچر را نصب و امتحان کنید

لانچر‌ها یک برنامه سفارشی‌سازی محسوب می‌شوند که کاربران iOS از آن بی‌بهره‌اند. شما می‌توانید با نصب یک برنامه لانچر از فروشگاه Play Store ظاهر گوشی هوشمند خود را تغییر دهید و سفارشی کنید. برنامه‌هایی مانند Action Launcher ،Apex ،Lawn Chair ،Lightning ،Microsoft Launcher ،Nova ،Niagara و Smart Launcher جزء بهترین لانچر‌ها محسوب می‌شوند.

حتی می‌توانید ظاهر گوشی اندرویدی خود را با استفاده از برنامه لانچر iOS ۱۴ شبیه آیفون کنید یا حتی با نصب لانچری مرتبط، خاطرات خود با ویندوز فون و گوشی‌های مایکروسافت را زنده کنید.

۸- نوتیفیکیشن‌ پیام‌ها را سفارشی کنید

اندروید ۱۱ این امکان را برای کاربران فراهم کرده است تا نوتیفیکیشن‌های پیام را شخصی‌سازی کنند و برخی از مخاطبان و برنامه‌ها برجسته‌تر باشند. اکنون می‌توانید اعلان پیام‌ها را طوری تنظیم کنید تا در بالای هر برنامه در حال اجرا به صورت حباب نشان داده شوند.  شما می‌توانید به سادگی آن‌ها را در تنظیمات روشن کنید و یک مخاطب خاص را در اولویت قرار دهید.  

۹- با استفاده از ویجت‌ها ظاهر گوشی خود را زیباتر کنید

iOS به تازگی قابیلت افزودن ویجت را به صفحه اصلی در نسخه ۱۴ اضافه کرده است، درحالی که کاربران اندروید از مدت‌ها پیش قادر به انجام این کار در نسخه‌های مختلف اندروید بوده‌اند. با این حال ممکن است برخی کاربران از نحوه فعالسازی و استفاده از این قابلیت مطلع نباشند.

برای فعالسازی ویجت‌ها باید صفحه اصلی رابط کاربری را لمس طولانی و گزینه Widgets را انتخاب کنید.  سپس از بین ویجت‌های موجود یکی را انتخاب کنید و علاوه بر زیبایی ظاهری از امکانات آن ویجت بهره ببرید.

۱۰- حافظه ذخیره‌سازی خود را افزایش دهید

یک مزیت عمده گوشی‌های اندرویدی نسبت به آیفون این است که به شما امکان می‌دهد فضای ذخیره‌سازی گوشی هوشمند خود را با استفاده از کارت microSD افزایش دهید.

این‌کار نه تنها به شما امکان می‌دهد فایل‌ها و برنامه‌های بیشتری را در گوشی خود ذخیره کنید، بلکه فرصت را برای انتقال مقادیر زیادی از داده‌ها بین گوشی و سایر دستگاه‌ها فراهم می‌کند.  همچنین شما می‌توانید فلش را از طریق درگاه USB به گوشی خود متصل و اطلاعات مورد نیاز خود را جابه‌جا کنید.

۱۱- روی گوشی خود آنتی ویروس نصب کنید

از آنجا که اکوسیستم اندروید بسیار بازتر از iOS است بنابراین بیشتر در معرض حملات بدافزار‌ها قرار می‌گیرند. البته گوگل در این زمینه اقدامات زیادی انجام داده است، اما به شما توصیه می‌شود که یک آنتی‌ویروس مانند Bitdefender Total Security ،Kaspersky Security Cloud ،Norton ۳۶۰ Deluxe و McAfee AntiVirus Plus را روی گوشی اندرویدی خود نصب کنید. البته این آنتی‌ویروس‌ها از رایانه‌های رومیزی نیز پشتیبانی می‌کنند.

۱۲- دکمه پاور را دو بار بزنید و از برنامه دوربین استفاده کنید

برخلاف آیفون بیشتر گوشی‌های اندرویدی این امکان را به شما می‌دهند تا با دو بار ضربه روی دکمه پاور، برنامه دوربین گوشی خود اجرا کنید. بعضی مواقع دسترسی سریع‌تر به دوربین برای شکار لحظه‌ها ضروری است. همچنین برای فوکوس و گرفتن عکس می‌توانید از کلید‌های تنظیم صدا استفاده کنید.

۱۳- از قابلیت پین برنامه‌ها استفاده کنید

اگر شما می‌خواهید گوشی خود را به‌دست فرد دیگری بسپارید، ولی دوست ندارید که سایر برنامه‌های شما را باز کند می‌توانید از قابلیت Pin بهره ببرید این ویژگی برنامه‌ای را که در حال استفاده هستید قفل می‌کند و اجازه نمی‌دهد که با بستن آن به سایر برنامه‌های گوشی سر بزنید. اگر این قابلیت را مشاهده نمی‌کنید، می‌توانید آن را در منوی security فعال کنید. برای پین کردن یک برنامه روی آیکون آن ضربه بزنید و گزینه Pin انتخاب کنید.

۱۴- از قابلیت دسترسی مهمان استفاده کنید

اگر می‌خواهید گوشی خود را به کسی قرض دهید و آن شخص به برنامه‌ها، داده‌ها یا تنظیمات شما دسترسی نداشته باشد یا پیام‌های متنی ارسال نکند، به آدرس Settings > System > Advanced >  Multiple Users بروید و حالت مهمان را فعال کنید. البته مدتی طول می‌کشد تا دستگاه به حالت مهمان (Guest) برود. در این حالت هر گونه دسترسی به حساب‌های شخصی (مانند ایمیل) مسدود می‌شود، اما امکان استفاده از امکاناتی مانند تماس تلفنی، نقشه و مرورگر وب فراهم است.  

۱۵- از قابلیت ضبط فعالیت صفحه هم استفاده کنید

گوگل سرانجام در نسخه ۱۱ اندروید قابلیت ضبط صفحه‌نمایش را به سیستم‌عامل خود اضافه کرد. البته قبل از این گوشی‌های سامسونگ، ال جی و وان پلاس به این قابلیت مجهز بودند، اما اکنون هر گوشی که از اندروید ۱۱ استفاده می‌کند از این قابلیت برخوردار است. برای استفاده از این قابلیت کافی است به قسمت Screen Record> Start Recording بروید.

۱۶- از تنظیمات توسعه دهنده استفاده کنید

برای روشن کردن Developer Options، به بخش About Phone در قسمت تنظیمات بروید و هفت بار روی Build Number ضربه بزنید. پس از آن نیز به قسمت Settings> System> Advanced> Developer Options بروید. در این منو تنظیمات بیشتری درباره قسمت‌های مختلف گوشی مانند بلوتوث و اتصال USB در کنار بسیاری از تنظیمات دیگر قرار دارد که بیشتر به درد کاربران حرفه‌ای می‌خورد.

۱۷- Find My Device را روشن کنید

اگر گوشی خود را گم کنید یا در اتفاقی ناخوشایند، دستگاه شما به سرقت برود سیستم‌عامل اندروید دارای ویژگی‌هایی است که کمک می‌کند تا گوشی را پیدا کنید. علاوه بر این سرویس‌ Find My به شما امکان می‌دهد گوشی خود را غیرفعال یا اطلاعات آن را پاک کنید.  

۱۸- از حالت صرفه جویی در مصرف انرژی استفاده کنید

اندروید دارای گزینه‌های بیشتری برای صرفه‌جویی در مصرف باتری نسبت به آیفون است به‌طوری‌که نه تنها می‌توانید حالت Battery Saver را فعال کنید بلکه قادر خواهید بود از ویژگی Adaptive Battery نیز استفاده کنید. این قابلیت بر اساس الگو‌های استفاده شما از گوشی عمر باتری را افزایش می‌دهد. علاوه بر این برای حالت Battery Saver یک جدول زمانی تعیین و آن را به طور خودکار بر اساس میزان استفاده باتری فعال کنید.

۱۹- خانه خود را با گوشی اندرویدی کنترل کنید

گوگل در نسخه ۱۱ اندروید کنترل دستگاه‌های متصل به خانه هوشمند را آسان‌تر کرده است. کافی است برای این‌کار دکمه پاور را فشار دهید و نگه دارید تا برنامه مرتبط برای کنترل لامپ‌ها و سایر دستگاه‌ها ظاهر شود. البته باید دستگاه‌ها را در برنامه Google Home تنظیم کنید.

۲۰- برنامه‌های خود را مرتباً آپدیت کنید

بهتر است به طور مداوم گوشی خود را برای به‌روزرسانی‌های امنیتی چک و در اسرع وقت آن‌ها را نصب کنید. ناگفته نماند آپدیت اندروید سریع‌تر و ساده‌تر شده است و شاید شما هرگز ندانید که یک آپدیت چه ویژگی‌های جدیدی را به گوشی شما اضافه می‌کند.

خروج از نسخه موبایل